logo pensioen masters wit

Ontdek de voordelen van onroerende leasing voor uw bedrijf

Wat is een onroerende leasing?

Onroerende leasing is een manier voor bedrijven om een gebouw te gebruiken zonder het direct te kopen. Hierbij koopt een leasingbedrijf (de ‘lessor’) een pand op verzoek van een ander bedrijf (de ‘lessee’), die het pand dan voor een afgesproken tijd mag gebruiken. In ruil hiervoor betaalt het gebruikende bedrijf regelmatig een bedrag aan het leasingbedrijf. Deze optie is vooral geschikt voor bedrijfspanden zoals kantoren, winkels en industriële gebouwen.

Hoe werkt onroerende leasing?

Bij een onroerende leasing verkrijgt de leasinggever het juridische eigendom van het gebouw, terwijl de leasingnemer het gebouw gebruikt en periodieke huurbetalingen doet. De looptijd van een onroerende leasing is meestal 15 jaar. Aan het einde van de leaseperiode heeft de leasingnemer de optie om het pand te kopen tegen een vooraf bepaalde restwaarde.

De voordelen van onroerende leasing

  • Hoger financieringspercentage: het is mogelijk om tot 100% van de investering te financieren.
  • Minder waarborgen: dit betekent aanzienlijk minder hypotheekkosten.
  • Meer flexibiliteit: onroerende leasing kan on- of off-balance verlopen.
  • Eigen middelen: door minder eigen middelen te investeren in de aankoop, kunnen deze middelen worden gebruikt voor andere bedrijfsinvesteringen.
  • Fiscaal aftrekbare huur: de huurbetalingen zijn fiscaal aftrekbaar.

De voorwaarden van onroerende leasing

Onroerende leasing vereist een zekere juridische en boekhoudkundige kennis en is complexer dan een investeringskrediet. Er zijn meerdere notariële aktes nodig en zakelijke rechten moeten worden opgesteld ten gunste van de leasingmaatschappij. 

Bent u klaar om de voordelen van onroerende leasing voor uw bedrijf te ontdekken? Neem vandaag nog contact op voor meer details en deskundig advies.

logo pensioen masters wit

Inloggen

Omgaan met belastingen in een ondernemingsklimaat.

Hoe kan een ondernemer slim omgaan met belastingen? België staat hoog op de lijst wat betreft belastingdruk, maar er zijn gelukkig veel manieren om deze lasten te verlagen.

Wil je weten hoe?

Volg onze webinar op 7 augustus om 19:30 uur en ontdek hoe je geen onnodige belastingen betaalt.
×