logo pensioen masters wit
aanvullend pensioen - pensioensparen zelfstandigen

Fiscaal voordelig geld uit uw zaak halen met uw aanvullend pensioen en IPT

U bent een gedreven en ambitieuze ondernemer die er volop voor gaat om uw grote dromen te doen uitkomen. Uw pensioen lijkt dan ook een ver-van-uw-bed-show, maar toch dient u als ondernemer er nu al mee bezig te zijn. Gezien uw pensioen als zelfstandige slechts een fractie is van uw huidige inkomsten en het leven alleen maar duurder wordt, raden wij van Pensioen Masters het u ten zeerste aan om een aanvullend pensioenplan af te sluiten.

IPT

Een individuele pensioentoezegging (IPT) is een manier om u als zelfstandige te laten genieten van een aanvullend pensioenkapitaal die door uw vennootschap wordt gefinancierd. Echter is de IPT meer dan enkel een opbouw van pensioenkapitaal voor na uw loopbaan. Er zijn tal van mogelijkheden met deze methode. Zo is een IPT 100% aftrekbaar (80% regel) en is dit niet enkel interessant om uw sociale bijdragen te verminderen, maar ook geniet u van belastingvoordeel. De kers op de taart is dat u hier onder meer privé-vastgoed mee kan aankopen met uw vennootschap. Er wordt dan een bullet krediet of reconstitutiekrediet afgesloten waarbij de zaak de grootste kost draagt. Privé betaalt u enkel de intresten.

Back service IPT

Hebt u pas een vennootschap op bv. uw 43ste? Dan mag u de jaren vanaf dat u werkplichtig was tot aan (in dit geval) uw 43ste inhalen (=inhaalbijdrage). Het voordeel hier is dat u uw lening sneller kan terugbetalen en minder lang interesten moet betalen.

Bent u van plan om te investeren in vastgoed met uw vennootschap? Bekijk de mogelijkheden over vastgoedfinanciering hier.

VAPZ

Met een vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) kan u €3447,62 sparen op jaarbasis en hiervan is €1723,81 aftrekbaar. Het groot fiscaal voordeel is hier dus zonder twijfel de interessantste voordeel voor u en uw onderneming. Bovendien betaalt u dankzij een VAPZ minder sociale bijdragen alsook minder belastingen. Eveneens is een VAPZ 50% aftrekbaar van uw vennootschap, of privé. In het totaal creëert u een enorm voordeel van maar liefst 64%!

Combinatie VAPZ en IPT

Als ondernemer kan u genieten van een combinatie van beide. Zo optimaliseert u uw vermogen, verhoogt u uw pensioen aanzienlijk én profiteert u gedurende uw loopbaan van fiscaal voordeel. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Maak een afspraak met een van onze experts!

Tal van mogelijkheden met Pensioen Masters Bovenstaand besproken wij kort over de twee meest voorkomende vormen van optimalisatie van uw pensioen. Uiteraard zijn er nog mogelijkheden om uw pensioen te optimaliseren. Benieuwd hoe u zelf uw pensioen kan bepalen Doe de gratis pensioensimulatie hier!

Hoe kan Pensioen Masters u helpen?

Pensioen Masters helpt u met het optimaliseren van uw vermogen en van uw pensioen. Met fiscaal voordelige pensioenspaarplannen waar u zowel nu als later de vruchten van plukt, openen we de deur naar vastgoedfinanciering. Ook kan u bij ons terecht voor een bulletkrediet, warrantenplannen en (on)roerende leasing. Zo bieden we u de rust en ruimte om u volledig te kunnen focussen op wat echt telt. Uw gezin, uw klanten en uw bedrijf.

logo pensioen masters wit

Inloggen

Omgaan met belastingen in een ondernemingsklimaat.

Hoe kan een ondernemer slim omgaan met belastingen? België staat hoog op de lijst wat betreft belastingdruk, maar er zijn gelukkig veel manieren om deze lasten te verlagen.

Wil je weten hoe?

Volg onze webinar op 7 augustus om 19:30 uur en ontdek hoe je geen onnodige belastingen betaalt.
×