logo pensioen masters wit
Gebouwen business pensioen masters

De ultieme gids voor investeerders voor vastgoedfinanciering 

Als zelfstandige of bedrijfsleider heeft u de mogelijkheid om uw pensioenplannen, zoals IPT (Individuele Pensioentoezegging) en VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen), te gebruiken voor vastgoedinvesteringen. Deze strategie biedt niet alleen een kans op vermogensgroei, maar stelt u ook in staat om fiscaalvriendelijk te investeren, aangezien de bijdragen aan deze plannen fiscaal aftrekbaar zijn.

Hoe werkt vastgoedfinanciering?

De kern van deze financieringsvorm ligt bij het gebruik van uw IPT of VAPZ om rechtstreeks in vastgoed te investeren. Dit kan door de pensioenkapitalen aan te wenden voor de aankoop van vastgoed dat u privé of via uw vennootschap gebruikt. Een interessante financieringsvorm hierbij is het bulletkrediet, waarbij de kapitaalaflossing wordt uitgesteld tot het einde van de looptijd, wat zorgt voor lagere maandelijkse kosten.

Voordelen van vastgoedfinanciering voor zelfstandigen en bedrijfsleiders

Door uw pensioenplannen in te zetten voor vastgoedfinanciering, profiteert u van verschillende voordelen:

  • Fiscale efficiëntie: de premies die u in uw pensioenplan stort, zijn fiscaal aftrekbaar, wat leidt tot een onmiddellijke belastingbesparing.
  • Vermogensopbouw: vastgoed wordt vaak gezien als een stabiele en langetermijninvestering die kan bijdragen aan uw vermogensgroei.
  • Flexibiliteit: de mogelijkheid om vervroegd kapitaal uit uw pensioenplannen op te nemen voor de aankoop van vastgoed biedt financiële flexibiliteit.

Investeren in vastgoed als zelfstandige, met gebruik van uw pensioenplannen, biedt aanzienlijke voordelen. Het is wel van belang dat u zich hiervoor laat begeleiden door experts. Deskundig advies kan u helpen om de beste beslissingen te nemen die passen bij uw persoonlijke en zakelijke financiële situatie.

Bent u geïnteresseerd in vastgoedfinanciering als zelfstandige of bedrijfsleider?

Heeft u vragen of wilt u uw mogelijkheden verder verkennen? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

logo pensioen masters wit

Inloggen

Omgaan met belastingen in een ondernemingsklimaat.

Hoe kan een ondernemer slim omgaan met belastingen? België staat hoog op de lijst wat betreft belastingdruk, maar er zijn gelukkig veel manieren om deze lasten te verlagen.

Wil je weten hoe?

Volg onze webinar op 7 augustus om 19:30 uur en ontdek hoe je geen onnodige belastingen betaalt.
×