logo pensioen masters wit
lombardkrediet

De kracht van Lombardkrediet: uw gids tot flexibele financiering

Bent u geïnteresseerd in het opbouwen en veiligstellen van uw vermogen door middel van vastgoedinvesteringen? Dan biedt het Lombardkrediet een veelzijdige en strategische financieringsoptie. 

Het Lombardkrediet, beter bekend als een effectenlening, biedt een aantrekkelijke optie voor individuen en entiteiten die behoefte hebben aan liquide middelen zonder hun waardevolle effectenportefeuille te hoeven verkopen. Dit type kredietverlening, waarbij effecten als onderpand dienen, combineert flexibiliteit met de mogelijkheid om uw beleggingsstrategieën voort te zetten, zelfs terwijl u toegang krijgt tot benodigde fondsen. 

In deze blog duiken we dieper in de werking, voordelen, en overwegingen van het Lombardkrediet, en belichten we hoe het een krachtig instrument kan zijn in uw financiële arsenaal, vooral wanneer het gaat om de investering in vastgoed.

Wat is een Lombardkrediet?

Een Lombardkrediet stelt u in staat geld te lenen door uw effectenportefeuille als onderpand te gebruiken. Het bedrag dat u kunt lenen, is meestal 50% tot 70% van de marktwaarde van uw onderliggende effecten. Dit type lening biedt een flexibele financieringsoplossing die kan worden aangewend voor diverse doeleinden, inclusief het investeren in vastgoed.

Voordelen van Lombardkrediet

  • Behoud van beleggingspositie: door een Lombardkrediet te gebruiken, behoudt u uw effecten en daarmee de mogelijkheid om te blijven profiteren van marktgroei, terwijl u tegelijkertijd liquide middelen genereert die kunnen worden ingezet voor vastgoedinvesteringen.
  • Flexibiliteit in financiering: het vermogen om fondsen te lenen tegen uw effectenportefeuille biedt een ongeëvenaarde flexibiliteit, die bijzonder waardevol is bij het nastreven van kansen in de vastgoedmarkt.
  • Vermogen opbouwen en veiligstellen: investeren in vastgoed met behulp van een Lombardkrediet kan een effectieve strategie zijn om uw vermogen op te bouwen en te diversifiëren, waardoor uw financiële toekomst wordt veiliggesteld. Het stelt u in staat om te investeren in vastgoed zonder uw beleggingsportefeuille te liquideren, waardoor u uw activa kunt laten groeien en tegelijkertijd profiteert van potentiële waardestijgingen van uw vastgoedinvesteringen.
  • Mogelijk lagere belastingen: het gebruik van een Lombardkrediet voor vastgoedinvesteringen kan fiscale voordelen bieden, omdat het verkopen van effecten om liquide middelen te genereren, vaak gepaard gaat met kapitaalwinstbelasting.
  • Snelle toegang tot liquide middelen: De snelheid waarmee u toegang kunt krijgen tot fondsen via een Lombardkrediet maakt het een ideaal instrument voor het snel grijpen van vastgoedkansen.
  • Gebruik van hefboomwerking: Met een Lombardkrediet kunt u uw investeringskracht vergroten, waardoor u de mogelijkheid krijgt om in grotere vastgoedprojecten te investeren dan u anders zou kunnen met uw beschikbare middelen.

Overwegingen en risico’s van een Lombardkrediet

Hoewel de voordelen van Lombardkredieten aanzienlijk zijn, is het belangrijk om de risico’s in overweging te nemen. Waardeveranderingen in het onderpand kunnen een risico vormen; als de waarde van uw effectenportefeuille daalt, kunt u gevraagd worden extra onderpand te storten. Daarnaast moet de lening volgens de overeengekomen voorwaarden worden terugbetaald, ongeacht de marktomstandigheden.

Wilt u investeren in vastgoed?

Investeer in vastgoed zonder de noodzaak om uw bestaande effectenportefeuille te liquideren door een Lombardkrediet. U kunt zo uw financiële doelen nastreven, terwijl u blijft profiteren van de groei van uw beleggingen. Met de juiste planning en overweging kan een Lombardkrediet een sleutelrol spelen in uw algehele investeringsstrategie, waardoor u uw vermogen op een effectieve manier opbouwt en veiligstelt voor de toekomst. Wilt u meer weten over het Lombardkrediet of vastgoedinvesteringen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

logo pensioen masters wit

Inloggen

Omgaan met belastingen in een ondernemingsklimaat.

Hoe kan een ondernemer slim omgaan met belastingen? België staat hoog op de lijst wat betreft belastingdruk, maar er zijn gelukkig veel manieren om deze lasten te verlagen.

Wil je weten hoe?

Volg onze webinar op 7 augustus om 19:30 uur en ontdek hoe je geen onnodige belastingen betaalt.
×